Helsegevinster ved å drikke kaffe

Det er mange som er glad i kaffe, men som nok har dårlig samvittighet når de henter seg kopp nummer tre, fire og fem for dagen. Vel og merke kan kaffe i overdrevne mengder ha noen uheldige effekter, men helsegevinstene ved å drikke kaffe er også hos mange sterkt undervurdert. Dens positive virkninger er nemlig grundig vitenskapelig dokumentert, innenfor flere ulike områder.

Stappfull av antioksidanter

Kaffe er nordmenns viktigste kilde til antioksidanter, og det samme bildet gjelder i det fleste vestlige land. Antioksidanter bekjemper frie radikaler, og begrenser med det enkelte av kroppens aldringsprosesser. Stort inntak av antioksidanter er bevist å redusere faren for sykdommer som Parkinsons, Type 2 diabetes og hjerte- og karsykdommer.

En interessant problemstilling forskere som forsker på dette må ta høyde for er at kaffedrikkere i gjennomsnitt også har noen dårlige vaner, som røyking og stort inntak av alkohol og rødt kjøtt. Forskere må derfor gjøre visse statistiske justeringer for å isolere og identifisere de positive effektene antioksidantene i kaffe har.

Kaffe som slankemiddelcoffee-beans-1082213_960_720

At man blir oppkvikket av kaffe er noe de fleste vet. Men at dette videre fører til økt forbrenning er noe ikke alle har reflektert over. Faktisk viser studier at det å drikke noen kopper om dagen, kan øke metabolismen, eller forbrenningen, med 3-11 prosent. Dette vil ha en stor effekt for folk som ønsker å holde, eller redusere vekta.

Kaffe vil i tillegg føre til bedre treningsprestasjoner. Om man tar en kaffekopp før treningsøkta vil økt adrenalin og fettsyrer gjøre kroppen i stand til å prestere bedre.

Alzheimer og Demens

Kaffe kan også hjelpe med å forhindre, eller forsinke, utvikling av demens og Alzheimers. Dette er et av områdene hvor tallenes tale er klarest, når det kommer til helsebringende effekter av kaffe. Faktisk viser studier at kaffedrikkere har hele 65% lavere sannsynlighet for å utvikle Alzheimers.