En side for kaffeelskere

Velkommen til aromatic.no. Vi er en side som dedikerer seg fullt og helt til kjærligheten til kaffe, og er opptatte av å dekke, og å informere deg, om alt som har å gjøre med den gode drikken.

Det å kunne drikke kaffe hver dag, er ett privilegium, som man ikke burde undervurdere. Å ha tilgang på fersk kaffe er en liten luksus, og det er mulig å gå langt lenger med denne luksusen.

Moderne kaffe er som vin

Etterhvert som man i Norge har fått opp øyene for kaffe, og hva som er god kaffe, har utviklingen skutt fart. Man skal kun en generasjon tilbake før man finne at den meste kaffen som ble drukket i Norge var traktekaffe som hadde stått for lenge på en varmeplate. Noen savner dette, men de fleste omfavner at begrepet kaffe nå omfavner så mye mer.download-37

Den siste trenden innen kaffe, er at man nå orienterer seg etter regioner og kvalitetsmerker, som faktisk kan fortelle oss litt om hva vi kan vente oss av smak og fornemmelser. Vi skal på denne siden se litt nærmere på disse regionene, og vi beskriver etterhvert de mest merkverdige og spesielle. God kaffe har i dag blitt så etterrettelig at den kan nytes på samme måte som god vin. Den har forskjellig karakter, alt etter som hvor den kommer fra, og den passer til forskjellige ting. Ettersom man blir øvet i å kjenne igjen god kaffe, merker man også forskjell på for eksempel Peruansk høylandskaffe og Jamaicansk Blåfjell-kaffe. Bli med, så lærer du kanskje noe nytt.